keukentrapje met flessenpotje en kweekkastje met kiemplantjes en philodendron verrucosum

Alle voordelen van planten in huis

Ons moet je er niet meer van overtuigen: planten in huis zijn goed voor je. Ze zien er super tof uit in je interieur, maar daarnaast hebben ze ook écht positieve effecten. En met ‘écht’ bedoelen we dan ook echt wetenschappelijk bewezen enal.

Heb jij dus een roomie die niet helemaal overtuigd is van jouw plantencollectie, of een significant other die denkt dat er wel genoeg plantjes in huis staan? Wij zetten enkele onweerlegbare argumenten op een rijtje om je volgende bezoek aan het tuincentrum (of onze webshop) te verdedigen!

boekenkast met plantjes

Minder stress, meer rust
Ok, we geven het toe. We stressen allemaal wanneer we trips op onze favoriete plant terugvinden. Toch kunnen planten zorgen voor minder stress in je leven. Het groene uitzicht brengt je dichter bij de natuur, waardoor je meer ontspannen bent. Zelfs je bloeddruk kan dalen.

En net zoals gordijnen, helpen planten ook om geluiden in huis te dempen. Je huis wordt er dus letterlijk rustiger van!

Schouw met plantjes en drankkarretje

Gezonde lucht
Onze plantencollectie gaat de luchtvochtigheid in huis verhogen. En dat is goed, want die vochtigheid zorgt dat er minder stofdeeltjes in de lucht hangen. Ze breken ook schadelijke stoffen af zoals koolstofdioxide en zetten ze om in zuurstof. 

Na onderzoek heeft NASA ontdekt dat Epipremnum en Spathiphyllum (lepelplant) de beste luchtzuiveraars zijn. 

keukentrapje met plantjes, kweekkastje, flessenpotje en luchtbevochtiger

Meer zuurstof
Deze hoort samen met puntje 2 hierboven, maar toch is het de moeite waard om er een extra argument van te maken. Planten breken schadelijke stofdeeltjes in de lucht af en zetten die om in zuurstof. Dat heeft een positief effect op je nachtrust, productiviteit en je humeur!

slaapkamer onder puntdak met veel plantjes

Bye bye allergieën
(Binnenkort) kinderen in huis? Zet er dan nog maar een groene vriend bij, want uit onderzoek blijkt dat de kans op allergieën vermindert als je opgroeit in een huis met planten. Ook de kans op een verkoudheid of een verstopte neus zou met 30% verminderen!

Ikea kweekkast en keukentrapje met plantjes

Geen kopzorgen meer
En dat mag je vrij letterlijk nemen, want kamerplanten kunnen hoofdpijn tegen gaan. In bijna elke huiskamer vinden we Formaldehyde. Dat is een gas dat gebruikt wordt bij het produceren van o.a. tapijten en leer. Deze stof veroorzaakt heel vaak hoofdpijn. En onze groene vrienden breken die stof - en dus ook vaak de oorzaak van hoofdpijn - af!

We zouden nog uren kunnen doorgaan (hadden we trouwens al gezegd dat ze gewoon kei tof zijn in je interieur?), maar de argumenten hierboven lijken ons meer dan genoeg om anti-planters te overtuigen van hun ongelijk. Zo niet, benadruk dan nog maar eens hoe mooi ze zijn. 

Wil je al eens oefenen met ons lijstje? Ga dan snel eens kijken in de webshop !

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.