FAQ

Zit je met een vraag? Je bent niet de enige! Antwoorden op al je levensvragen ga je hier niet vinden, maar wel op de meest gestelde vragen over de webshop.

Vragen over de webshop

Hoeveel kost verzending binnen België?

Wanneer je enkel zaadjes bestelt, kost verzending €2,14. Een Groener Groeipakket verzenden kost €5,70. Je kan ook altijd gratis je bestelling ophalen in Antwerpen of St-Amands.

Hoeveel kost verzending naar NL?

Wanneer je enkel zaadjes bestelt, kost verzending €5,75. Een Groener Groeipakket naar Nederland verzenden kost €16,40. Da’s inderdaad niet weinig! Daarom geven we je ook de optie om je bestelling gratis op te halen in Axel.

Zit er een handleiding bij de zaadjes?

Absoluut! Bij elk zaadje dat je bestelt krijg je een uitgebreide handleiding. De meeste vind je HIER terug. Zie je graag hoe wij alles uitleggen over het zaaien van elk soort kamerplant zaadje? Dan kan je ook altijd terecht op ons YouTube kanaal.

Vragen over zaden

Welke zaden zijn katvriendelijk?

Normaal eten katten niet van planten die giftig voor hen zijn. Zo slim zijn ze wel! Ben je liever toch gerust? Kies dan de bananenplant/musa acuminata, het kruidje-roer-me-niet/mimosa pudica , de Koffieplant, de Mexicaanse Bergpalm of het luchtplantje/Tillandsia Utriculata. Die zijn niet giftig!

Vragen over het zaaien

Hoe laat je de zaden weken?

Simpel: je legt ze in een glaasje water. Best geen ijskoud water, lauw is goed. Afhankelijk van de zaadsoort laat je ze er een bepaald aantal uren in liggen voor je ze zaait.

Wat bedoel je met ‘heet water’ en moet de temperatuur constant blijven?

In sommige zaaibeschrijvingen zal je zien dat we je vragen om de zaadjes bijvoorbeeld te overgieten met heet water. Je gebruikt dan best water dat je net even hebt gekookt in de waterkoker. Als je zaadjes erin moeten weken, hoeft het niet constant heet te blijven. Zoland het wat warm aanvoelt, kan je gerust zijn. Ik zet bijvoorbeeld vaak mijn zaadjes te weken op de verwarming, of op een plekje in de zon.

Wanneer mag de stolp eraf?

Dat is een heel goede vraag die wij met plezier heel uitgebreid beantwoorden 👇

Wanneer moeten de kiemplantjes verpot worden?

Dat is een heel goede vraag die wij met plezier heel uitgebreid beantwoorden 👇

Wat is ‘regelmatig’ water geven?

Wanneer je zaadjes plant, zorg je er best voor dat de potgrond vochtig is en blijft. In de zaaibeschrijving staat dat je je potje best afdekt, om zo de omgeving vochtig te houden. Als je het goed luchtdicht afdekt, kan het vocht niet verdampen en is het in principe niet nodig om nog water bij te geven. Maar dat hou je best wat in de gaten! Te veel water is ook niet goed. Dan zal je schimmel zien groeien. Als dat gebeurt, kan je best even je potje onafgedekt laten staan, zodat de grond een beetje kan uitdrogen.

Toch nog een vraag?

Aarzel niet om ons een berichtje te sturen! Dat kan op Instagram of Facebook, of hellobladsteenschaar@gmail.com