Zaadjesgids

Eerst en vooral: je eigen kamerplanten zaaien is niet altijd even gemakkelijk. Elke soort zaden is anders. Sommige zaden ontkiemen na 2 dagen en sommige pas na 3 maanden. Hoe dan ook: als je bezig bent met zaaien, ben je bezig met de natuur. Je hebt dus niet alles in de hand. Verwacht zeker niet dat al je zaden zomaar simpelweg zullen ontkiemen. Zolang je de juiste zaaibeschrijving volgt, en misschien wat extra info meepikt van ons YouTube kanaal, doe je alles wat je kan. En de rest laten we over aan de natuur!

Kijk je graag hoe wij je alles uitleggen? Check dan deze video! Lees je alles liever zelf? Scrol dan even door.

Hoe kies je nu de juiste zaadjes? Dat doe je best aan de hand van volgende vragen:

1 van 3

De Easy Grower set

Die 3 bieden we trouwens samen aan in kadopakketje. Ideaal voor de beginnende zaaier! In zo'n pakketje zitten zaadjes, kokosvezel potgrond en een zaaibeschrijving.

Super handig!
1 van 2

Ben jij een heus natuurtalent?

Dan raad ik je de Hoya aan. Die is heel populair op instagram en is iets uitdagender om te zaaien. De Sansevieria is meer een klassieker, die ook wat meer uitdaging geeft. Ga je voor de ultieme uitdaging? Dan is de Tillandsia (luchtplantje) jouw keuze! Die vraagt niet alleen best wel wat aandacht, het is ook de traagste groeier in de collectie.

Huppelen er kindjes of huisdieren rond bij je thuis?

Jammer genoeg zijn sommige kamerplanten giftig. Je weet nooit of je kleine spruit eens wilt proeven of die bananenplant even lekker is als een banaan. Of dat je kat echt niet kan wachten tot je z’n etensbakje weer vult. Dan zijn deze groene vrienden de veilige keuze:

Non-toxic set

Om voordelig huisdier- & kindvriendelijk te zaaien, kan je een set kopen met de palm, koffieplant en bananenplant.

Eens kijken!
1 van 2
1 van 2

Een selectie van de zaadjes kan je in een Groener Groeipakket vinden

1 van 4