maranta lemon lime met nieuw blad

3 gratis apps om je planten in leven te houden

Je bent misschien nog niet helemaal een pro in planten onderhouden. Wel, da’s helemaal niet erg! Er bestaan heel wat hulpmiddeltjes die je op weg helpen. Zo zijn er een heleboel apps te vinden om alles te weten te komen over je plant en reminders te krijgen wanneer je de gieter moet bovenhalen. Maar welke zijn nu de beste? Dat zochten wij even voor je uit!

1. Plantsome

Onze all-time favourite? De app van Plantsome. Je kan er makkelijk al je planten bijhouden. Jup, allemaal. Je geeft ze een naam en op basis van hun grootte en standplaats, geeft Plantsome je meldingen wanneer en hoeveel water je planten nodig hebben. Natuurlijk kan zo’n app niet alles controleren. Zo weet hij niet hoe het zit met de luchtvochtigheid en de warmte in je huis. Dus check zeker en vast de potgrond even om te zien of je plant wel echt water nodig heeft. Het enige nadeel aan deze app: hun database is nog niet zo uitgebreid. Sommige speciallekes zijn er nog niet terug te vinden.

   
2. Picture This

Plantje gekregen en geen idee wat het eigenlijk is? Met deze app identificeer je jouw groene vriend in no time! Je vindt er een bom aan informatie gelinkt aan een gigantische database van planten. Helaas heb je met een gratis account maar beperkte toegang tot alle info. Met een betalend account heeft deze app features die je in geen andere app terugvindt. Zo kan je je zieke plant scannen en helpt de app met behulp van AI je verder om je plant te redden. Dat hebben we zelf nog niet getest, dus moest je dat eens proberen: laat het ons zeker weten!

   

3. Gardenia

Deze app is erg vergelijkbaar met de Plantsome app. Je maakt er een lijst met je eigen planten. Je vindt er een heleboel info en je kan ook meldingen inplannen. Bij Plantsome krijg je meldingen voor water en voeding. Bij Gardenia kan je die instellen voor nog een heel aantal andere taakjes, zoals snoeien en sproeien. Verder is de database ook iets uitgebreider dan bij Plantsome, maar nog in volle ontwikkeling.

   

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.