Musa Acuminata - Bananenplant

Musa Acuminata - Bananenplant

Click here for the English version 

Ben je er klaar voor? Allright, start! 

Laat de zaadjes 48 uur weken in lauwwarm water. 

Terwijl je zaadjes aan het weken zijn, kan jij je alvast voorbereiden op het betere zaaiwerk. In welke potjes je kan zaaien leggen we uit in deze video, lees hoeveel plaats jouw zaadjes nodig hebben of maak ondertussen je eigen mini-serre met behulp van onze video of blog

Kijk je liever eerst? Check dan hier onze stap voor stap video!

Zaaien maar!

  1. Vul je favoriete plastic, glazen of metalen potje met zaai- en stekgrond. Gebruik je de potgrond tablet uit onze geschenkverpakking of groener groeipakket? Voeg dan 150cc water toe en wacht tot de potgrond volledig opgezwollen is.

  2. Is het een potje van formaat? Zaai gerust wat zaadjes samen. Let er wel op dat ze voldoende ruimte hebben. 

  3. Maak de potgrond vochtig. Voortaan is dit je nieuwe levensdoel. Tattoeer het op je arm, schilder het op je muur, maar vergeet het nooit.

  4. Plant de zaadjes ongeveer 1cm diep in de grond.

  5. Voor het beste resultaat dek je je potje af. Gebruik een glas, stolp, plastic deksel, je kat, of - als het echt niet anders kan - huishoudfolie of een plastic zakje. 

  6. Plaats je zaadjes op een warme, lichtrijke plaats. En check ze elke dag. Drie keer. Want ja, je weet maar nooit. 
foto van blad steen schaar musa zaadjes onder glas


ZUCHT. Is ’t nog laaaaang? 
Het moeilijkere deel is aangebroken. WACHTEN. Reken zo’n maand of drie vooraleer je plantjes gaan ontkiemen. 

Jep. Da’s lang. Sorry, hé. Maar in de tussentijd kan je bellen met je oma, een taart of zeventien bakken of onze blogs checken. 

Zie je iets groeien? Whaaaa, wij zijn super benieuwd! 

Neem een foto, deel ‘m op je feed of story en tag ons. Je kan je ervaringen ook delen in onze Facebook groep.

Instagram: @bladsteenschaar
Facebook: @hellobladsteenschaar
Facebook groep: Blad Steen Schaar Zaadjes Praatjes

Nieuwsgierig naar wat Blad Steen Schaar nog allemaal uitspookt? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief en blijf zo up to date!

Terug naar blog