Freya en Tine in de plantentuin terwijl ze planten bespreken

Black Friday wordt Green Friday

Op vrijdag 26 november is het weer zo ver: Black Friday. Be prepared voor zotte kortingen in winkels en webshops! Jup, iedereen geeft eraan toe, ook wij. Maar al die nieuwe aankopen, hebben natuurlijk een enorme impact op het milieu. Want had je die nieuwe haardroger eigenlijk wel echt nodig? 

Dit jaar zien wij het anders. Want wij maken van Black Friday, Green Friday!

Black Friday banner met rood kruis erover

#GreenFriday
Gelukkig zijn er heel wat duurzame bedrijven die niet willen meedoen met de Black Friday gekte. Daardoor ontstond Green Friday. Bye bye overconsumptie! Wij maken die zwarte dag heel wat groener door bomen te planten.

Zaadje per zaadje naar een groenere planeet 
Research bracht ons bij Trees for the future. Zij hebben projecten in Afrika, Latijns-Amerika en Zuid en Zuid-Oost Azië. De Forest Garden Approach gaat om meer dan alleen maar bomen planten. In een 4-jarige opleiding starten de lokale boeren zelf met bomen planten, en leren ze ook om op een duurzame manier verschillende groenten en fruit te telen. Op deze manier werken ze aan een beter klimaat én kunnen ze op een eerlijke manier geld verdienen. Zo bestrijden ze ook armoede.

En wat kost zo'n boom?
Dat verschilt per locatie. Gemiddeld kost het planten van een boom $0,25. Voor dat geld krijg je de zaadjes, het onderhoud, het nodige materiaal en opleidingen.

Trees at trees for the future overzicht van de kosten


Let's do this!
Yesss, wij gaan samen met jou bomen planten! Zo maken we zaadje per zaadje de planeet wat groener. En hoe pakken we dat aan? Voor elke bestelling die geplaatst wordt van vrijdag 26/11 tot 29/11 (Cyber Monday), storten wij $0,25 aan Trees for the future. 

Wist je trouwens dat wij duurzaam ondernemen heel het jaar door belangrijk vinden? Je leest alles over onze aanpak in deze blog!

Wil je ook meehelpen aan een groenere planeet (en huiskamer)? Neem dan snel een kijkje in onze webshop

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.