hoya zaden van Blad Steen Schaar

Hoe bewaar je kamerplant zaden?

Ondanks al je zaai-enthousiasme, ging je misschien niet meteen aan het zaaien toen je je zaadjes in handen kreeg. Is dat erg? Nee. We raden wel aan om niet te lang te wachten met zaaien. Want: hoe verser de zaadjes, hoe groter de kiemkracht van de zaden en dus hoe hoger je slaagkansen.

strelitzia kamerplant zaden van Blad Steen Schaar
Maar wie weet kocht je zaadjes voor een verjaardag over een paar maanden. Of heb je niet meteen de tijd om rustig te beginnen zaaien. No worries, dat is waarom we onze zaadjes goed inpakken voor we ze je bezorgen. We gingen speciaal op zoek naar verpakkingsmaterialen die goed zijn voor het milieu EN de zaadjes zo vers mogelijk houden. Zo zitten de zaadjes allereerst in een zakje van gerecycleerd plastic. Op die manier komt er geen vocht aan je zaden.

kamerplant zaden in enveloppe van Groener Groeipakket

Wat is nog belangrijk? Dat er geen licht bij je zaden kan. Daar zijn onze enveloppes van gerecycleerd papier dan weer ideaal voor. Zo kan het zonlicht niet zomaar bij de zaadjes en blijven ze inactief. 
Waar we je niet zo makkelijk mee kunnen helpen, is de temperatuur. Je bewaart de zaden best op een koele plaats. Je zoekt ook best een plaats waar er niet te veel luchtverplaatsing is. Zoals bijvoorbeeld in de koelkast. Of als het er fris genoeg is, in je kleerkast op de kamer.

Zit je nog steeds met een paar vragen? Aarzel niet ons een berichtje te sturen! Of neem een kijkje in onze Facebook groep. Wie weet hebben andere groeiers dé gouden tip voor jou!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.