geschenkdoos met kamerplantzaden, potgrond, upcycled flessenpot en zaaibeschrijving

3 vragen die je je moet stellen als je kamerplantzaden kado geeft

Je ziet het meteen als je instagram opent en 2 minuten scrollt: kamerplanten zijn helemaal hot & happening. Ze kado geven is dan ook supertof. Maar kamerplantzaden, da’s pas origineel! Je kan er van op aan dat nog niet erg veel van je plantenvrienden al kunnen pronken met zelfgekweekte exemplaren. De show stelen met je kado deze kerst? We’ve got your back! In onze webshop vind je geschenkdoosjes in duurzaam verpakkingsmateriaal met alle benodigdheden om meteen te starten met zaaien. Je kan kiezen voor de bananenplant, paradijsvogelplant of sansevieria. Stop je daar liever een ander zaadje bij? Dan kan je ons altijd een berichtje sturen!

Maar welk soort zaden geef je eigenlijk best kado? We helpen je even kiezen met de volgende 3 vragen.

Blad Steen Schaar pakje onder de kerstboom

Hoe ervaren is de gelukkige ontvanger?

Geef je de zaden kado aan een waar natuurtalent? Dan raad ik je de Hoya aan. Die is heel populair op instagram en is iets uitdagender om te zaaien. De Sansevieria is meer een klassieker, die ook wat meer uitdaging geeft. Denk je dat jouw plantenvriend een uitdaging aan kan? Dan is de Tillandsia (luchtplantje) jouw keuze!

Zoek je een kado voor een beginnende planten fanaat? Dan kan je de Strelitzia Nicolai (paradijsvogelplant) kiezen of de Musa Acuminata (bananenplant). 

Geef je zaden aan iemand die geen ervaring met kamerplanten heeft? Dan speel je beter op safe met een Monstera Deliciosa (gatenplant), Mimosa Pudica (kruidje-roer-me-niet), Coleus (siernetel), Ficus Benjamina of Asparagus

Sidenote: je kan natuurlijk een heuse kenner ook een Monstera kado geven. Maar iemand zonder ervaring zou ik geen Tillandsia zaden kado geven. 

 

Welke planten heeft die plantenbuddy al?

Logisch, maar toch: misschien geef je je kadootje aan iemand die in een urban jungle leeft? Dan is het verstandig om even stil te staan bij welke planten die persoon al heeft. Heeft die al 3 strelitzia’s (guilty over here), dan is het misschien wel leuker om eens een bananenplant kado te geven. Maar even goed: misschien heeft je plantenbuddy een zwak voor hoya’s? Dan is het hoe dan ook leuk om je eigen hoya from scratch op te kweken!

Blad Steen Schaar geschenkdoos onder de kerstboom

Heeft je plantenvriend kinderen of huisdieren?

Jammer genoeg zijn sommige kamerplanten giftig. Je weet nooit of je kleine spruit eens wilt proeven of die bananenplant even lekker is als een banaan. Of dat je kat echt niet kan wachten tot je z’n etensbakje weer vult. Dan zijn deze groene vrienden de veilige keuze: Musa acuminata (bananenplant), Mimosa Pudica (kruidje-roer-me-niet), Tillandsia utriculata (luchtplantje).

Zag je nu net een zaadsoort die je liever in een geschenkdoosje stopt in plaats van de standaard zaden? No worries: stuur ons gerust een berichtje en speciaal voor jou stoppen we een ander soort zaadje in de geschenkdoos. Succes met je keuze!

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.