3 ultieme beginnersplanten

3 ultieme beginnersplanten

Wil je beginnen zaaien, maar heb je nog geen ervaring? Of geef je een pakketje kado aan iemand die nog niet zo veel van planten weet? Dan begin je best met makkelijke zaadjes. Je weet misschien al dat sommige planten gemakkelijk zijn in onderhoud. Maar dat wil niet zeggen dat je ze ook zo makkelijk kan zaaien. Sansevierias of vrouwentongen zijn bijvoorbeeld erg gemakkelijke planten. Maar zaaien? Dat kan iets minder vlot gaan. No worries, met deze 3 ben je zo vertrokken om je eigen urban jungle te kweken!

1. Barteline de Coleus of Siernetel

coleus of siernetel

Zeggen die roze blaadjes je wel wat? Top, want Barteling is één van de gemakkelijkste plantjes om te zaaien. Vochtige potgrond, zaadjes erop zonder ze te bedekken en dan dek je je potje goed af. Dat potje zet je op een warme en lichte plaats en je zal in een mum van tijd kiemplantjes zien verschijnen! De blaadjes zien er eerst groen uit en na een tijdje krijgen ze hun mooie roze kleur. Hoe je Barteline juist zaait, zie je hier.

 

2. Bob Mimosa Pudica of Kruidje-roer-me-niet

mimosa pudica of kruidje-roer-me-niet kamerplant zaden

Den Bob is een goede groeier. Zijn zaadjes hebben een beetje voorbereiding nodig. Eens ze gezaaid zijn, zie je relatief vlot kiemplantjes verschijnen. Maar let op! Bob wordt niet graag verplaatst. Zijn kiemplantje is zo fragiel, dat je het best op dezelfde plaats laat staan. Zo kan hij optimaal groeien! Hoe je Bob juist zaait, zie je hier.

 

3. Raymond Monstera Deliciosa of Gatenplant

monstera deliciosa kamerplant zaden van Blad Steen Schaar

Who doesn’t love the all time classics? De Raymond is en blijft een van onze favorietjes. En groeien kan hij als de beste. Zijn blad heeft van in het begin die herkenbare vorm. Maar de gaten? Die komen pas als de plant volwassen begint te worden!

ik ga dan gewoon even in de webshop kijken hé   pijlen naar de webshop met kamerplant zaden van Blad Steen Schaar

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.