Wanneer geef ik mijn planten best water?

Wanneer geef ik mijn planten best water?

We proberen allemaal zo goed mogelijke plant parents te zijn. De basis van alle zorg, dat is natuurlijk water geven. Voor de verzamelaars onder ons is dat zelfs een hele taak, AL die groene vrienden van genoeg water voorzien. Ik probeer dat telkens op een vaste dag in de week te doen: op zondag. Op die manier zit er voor mezelf genoeg regelmaat is, zodat ik het zeker niet vergeet.

Maar heb je je al eens afgevraagd op welk moment van de dag je je groene vrienden best water geeft? Wel, da’s een goede vraag!

Het beste moment om planten water te geven, is ‘s morgens. Zo verdampt het water niet te snel door het lichte of de warmte en hebben de wortels voldoende tijd om het water op te nemen. Zo zijn ze helemaal klaar om de dag te beginnen en volop aan fotosynthese te doen.

luchtplantjesPlanten die gesproeid moeten worden om te overleven, zoals luchtplantjes en varens, sproei je best ‘s morgens EN ‘s avonds. Doe je het ‘s ochtends, dan zijn ze helemaal klaar voor een dag vol fotosynthese. Doe je het ‘s avonds ook, dan creëer je extra vochtigheid in hun omgeving. 

Hebben je kamerplanten last van droge lucht in huis? Door bijvoorbeeld je verwarming? Dan sproei je ook best ‘s avonds. Natuurlijk kan je altijd kiezen voor een luchtbevochtiger, dat maakt het meteen wat makkelijker.

luchtbevochtiger

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.