Tips om je katten van je kamerplanten weg te houden

Tips om je katten van je kamerplanten weg te houden

Conny laat de planten in huis gelukkig met rust, maar de nieuwe mini-bewoner in Sint-Amands bij Freya vindt die blaadjes net iets té interessant. Het resultaat? Potgrond overal, bladeren met gaatjes in en enkele dode planten. Klinkt herkenbaar? Met de volgende tips hou je die ondeugende snorharen toch op afstand!

Tip #1: leg citroenen tussen je planten
Katten kunnen niet goed tegen de geur van citrus. Plant een citroenboom of zet een citroengeranium tussen je verzameling. Geen plaats meer voor meer planten? Je kan ook de schil van citroen of sinaasappel tussen je planten leggen of hangen om je viervoeters op afstand te houden. 

Conny kijkt weg met planten op de achtergrond

Tip #2: gebruik koffiebonen
Ook de geur van koffie schrikt katten af. Verspreid dus koffiebonen tussen je planten. Ook koffieprut kan je gebruiken, maar let op dat je hiervan niet te veel gebruikt. Koffiedik bevat enkele voedingsstoffen maar maakt de grond ook zuur waardoor je planten makkelijk ziek kunnen worden. 

Tip #3: gebruik kippengaas
Gebruikt je kat je plantenpotten als kattenbak? Leg dan kippengaas neer en bedek met een laagje zand/potgrond. Op die manier blijven de nagels haken wanneer ze beginnen graven. 

Tip #4: bedek de grond
Bedek de grond rond je planten met een materiaal waar katten niet graag op lopen zoals schors, dennenappels of kiezels. 

Alexia en plant op hydrocultuur

Tip #5: hou je plantenspuit in de buurt
Betrap je je kat op heterdaad? Haal die plantenspuit dan maar boven. Katten zijn meestal niet zo'n fan van water en ook het geluid zal hen afschrikken. En terwijl je de spuit dan toch vast hebt, benevel je planten ook nog maar eens. Win-win!

Blijft je kat toch met bepaalde planten spelen? Let dan zeker op dat ze niet giftig zijn voor je viervoeter en zoek misschien toch een veiliger plekje voor die plant. 

Wil dat zeggen dat je die Urban Jungle beter niet laat groeien? Helemaal niet! Je kan diervriendelijke planten kopen of je kan zelf zaaien met onze veilige zaadjes zoals de Bananenplant, Mimosa Pudica (Kruidje-roer-me-niet), Graslelie of Luchtplantje

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.