Maak je planten klaar voor de herfst

Maak je planten klaar voor de herfst

We hebben het allemaal al gemerkt: de temperaturen dalen, de dikke truien komen weer naar boven en het wordt ook al veel vroeger donker. De zomer heeft plaatsgemaakt voor de herfst.

Wij bereiden ons voor met sjaals, handschoenen en dekentjes maar ook onze groene plantenvrienden hebben wat voorbereiding nodig. Met volgend stappenplan gaan jouw kamerplanten sterk de herfst en winter in!

# 1. Afspoelen
Geef je planten verzameling een uitgebreide douche! Op die manier spoel je ongedierte weg, maar ook stof en vuil zodat de bladeren volop aan fotosynthese kunnen doen tijdens de korte en donkere dagen. Daarnaast krijgen ze hierdoor ook nog een energieboost om sterk het seizoen te starten.

# 2. Snoeien
In de herfst en winter moeten planten veel meer moeite doen om te overleven. Knip daarom alle dode, gele en bruine bladeren weg zodat daar geen energie meer naar verloren gaat.

Win-win want, je geeft de rest van je plant meer energie én het ziet er mooier uit!

# 3. Voeding & watergift
Terwijl je stilaan minder water begint te geven, geef je best voor de start van de herfst toch nog één keer voeding. De voeding wordt opgenomen en geeft genoeg energie om de komende maanden sterk door te komen.

# 4. Standplaats
Bekijk de lichtsituatie in je huis en pas de standplaatsen van je planten daaraan aan. Omdat de zon in de herfst en winter minder hoog staat, komt het zonlicht ook minder ver door de ramen. Zet die bananenplant dus toch maar wat dichter bij het raam zodat die een maximum aan zonlicht kan opnemen.

Zet je de verwarming aan en staan er planten in de buurt? Bekijk dan ook of je die wat verder van de radiator kan zetten of zet er zeker regelmatig een glas water bij zodat de verdamping ervan voor meer luchtvochtigheid kan zorgen.

Zit je ondertussen al met een dekentje in de zetel? Dan geven we nog een kijktip. Want wanneer de verwarming aangaat, wordt ook de lucht droger en daar worden planten niet gelukkiger van. Check dus ook zeker nog onze tips voor een hogere luchtvochtigheid!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.