Hoe verzorg je de Schefflera Actinophylla?

Hoe verzorg je de Schefflera Actinophylla?

Een tripje naar the land Down Under past misschien niet in je budget, maar gelukkig haal je  met de Schefflera de Outback gewoon naar je woonkamer. Ons Carmen komt oorspronkelijk uit Australië, waar ze ook gekend is als Umbrella Tree. Hier in België kennen we haar dan weer als de Vingersboom. En hoe je die best verzorgt vertellen we nu!

Licht
De Schefflera heeft graag veel licht, maar pas wel op met direct zonlicht. Ook op plaatsen met minder licht zal de Schefflera overleven. Worden de blaadjes donker of vallen ze af? Dan staat je Vingersboom toch iets te donker. 

Water
In de wintermaanden mag de grond tussen de gietbeurten door wat uitdrogen. Wanneer het warmer wordt in de lente en zomer mag je iets vaker water geven en mag de grond licht vochtig blijven. 

Schefflera kiemplantje

Luchtvochtigheid
Ons Carmen vraagt niet veel, ze is rap content! Maar zorg er in de winter toch best voor dat je de luchtvochtigheid wat naar omhoog haalt. Te droge lucht zal de blaadjes laten krullen of bruine randen geven. 

Stekken
Als je de Vingersboom wil vermeerderen, maak je best een kopstek. Knip het bovenste stuk van de plant eraf met minstens 2 zijtakjes of bladeren en zet dat op water. Wanneer de wortels zo’n 2cm lang zijn mag het stekje in de grond. 

Kopstek Schefflera

Wat je nog moet weten

  • Pas op met viervoeters of nieuwsgierige mini-mensjes want de Schefflera is giftig
  • De Schefflera kan bloeien, helaas niet in onze woonkamers. 
  • Nog een leuk weetje: de Vingersboom behoort tot de klimop familie
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.