Hoe verzorg je de Remusatia?

Hoe verzorg je de Remusatia?

Deze Hitchhiker plant of Olifantsoor heeft eigenschappen van de Caladium én de Alocasia. Begint je plant er dit najaar ongelukkig uit te zien? Geen zorgen: da's kei normaal! De blaadjes sterven elke winter af wanneer de knol in winterslaap gaat. En in de lente schiet je plantje weer in actie!

De Resmusatie is een makkelijke plant die weinig verzorging vraagt. Hij kan zowel binnen als buiten gelukkig worden, maar vriestemperaturen zijn niet zo z'n ding. In volle grond kan de plant uitgroeien tot een prachtige gigant, maar om dat in je eigen tuin waar te maken zal je toch naar warmere oorden moeten verhuizen. 

Als je zelf thuis de Remusatia gezaaid hebt, ben je nu waarschijnlijk nieuwsgierig naar de verzorging van deze bijzondere plant. Let me explain! 

Licht

Deze Olifantsoor heeft graag veel licht, maar staat toch liever niet in direct zonlicht.

Water

Zoals zoveel planten heeft de Remusatia liefst geen te natte grond. Anders krijgt hij wel eens last van wortelrot. Maar vermijdt ook dat de potgrond uitdroogt, want daar wordt deze groene jongen ook niet gelukkiger van. Hou bij voorkeur de grond altijd licht vochtig.

Luchtvochtigheid

Onze groene vriend heeft geen speciale vereisten voor luchtvochtigheid. Tenzij tijdens de wintermaanden, dan bewaar je de knol best op een droge en donkere plaats.

Stekken

Remusatia’s kan je niet stekken, maar wel zaaien. In het wild krijgt deze plant ook uitlopers die recht uit de grond komen. Die asperge-achtige scheuten hebben fijne haartjes die blijven hangen in de vacht van vogels en andere dieren. Wanneer ze dan terug uit de vacht vallen, beginnen ze daar opnieuw te groeien

 

    Terug naar blog

    Reactie plaatsen

    Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.