Hoe verzorg je de Musa Acuminata

Hoe verzorg je de Musa Acuminata

Den Berend. Het beste wat er ooit verkocht is in de Appie. 

Maar dus, de bananenplant. Volgens ons een toppertje dat niet aan je collectie mag ontbreken. Of je ooit zelf je eigen bananen zal hebben, kunnen we niet beloven. Maar zelfs zonder die ranzige gele dingen, MOET je de Musa zeker in huis halen! 

Licht
Warmte en licht, daar wordt de Musa het gelukkigst van. De bananenplant kan zelfs in direct zonlicht staan. Laat je plant er wel rustig aan wennen. Heb je juist een nieuwe plant gekocht? Zet hem dan eerst wat verder van het raam en schuif hem dan stelselmatig dichter bij. Zo kunnen Berends tere blaadjes wennen aan de harde zonnestralen. 

Water
Ja, die Berend mag dan wel veel licht willen, dat droogt zijn potgrond natuurlijk wel uit. Afhankelijk van waar je hem zet, zal de Musa Acuminata heel veel water vragen. In de winter kan je iets minder vaak water geven, maar in het groeiseizoen vraagt je bananenplant dus wel veel aandacht. Gaan z'n bladeren wat hangen? Haal die gieter dan maar snel boven! Zorg er wel altijd voor dat de wortels niet in het nat blijven staan.

Luchtvochtigheid
Naast veel water, heeft deze kanjer ook het liefst een hoge luchtvochtigheid. Een zomerse regenbui doet wonderen, maar regelmatig sproeien helpt natuurlijk ook. 

Stekken
Gelukkige bananenplanten krijgen uitlopers, die zie je dan naast de stam in de potgrond verschijnen. Als er minstens 4 à 5 blaadjes zichtbaar zijn kan je die voorzichtig met een scherp mesje wegsnijden van de stam. Zet de pups op water of meteen in aarde als er al genoeg wortels aan zijn. 

Wat je nog moet weten
De onderste bladeren zullen na verloop van tijd lelijk worden. Knip ze gerust weg, zo gaat er geen energie verloren aan deze bladeren en zo ziet Berend er altijd op zijn best uit.

Kiemplantje van de bananenplant

Nog geen Musa Acuminata in huis? Probeer dan zeker eens zelf te zaaien! Neem snel een kijkje in onze webshop en ga meteen aan de slag met onze stap-voor-stap video!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.