Hoe verzorg je de Monstera Deliciosa

Hoe verzorg je de Monstera Deliciosa

Gatenplant of Swiss Cheese plant, als je kijkt naar de bladeren snap je meteen waar die bijnamen van komen. De Raymond is een echte blikvanger in je interieur EN makkelijk te verzorgen. Hij is dus zeker één van die planten die niet in jouw Urban Jungle mag ontbreken! 

Licht
In de jungle vind je de Gatenplant tussen andere grote planten en bomen. Een plaats in halfschaduw is voor hem ideaal. De Monstera kan ook overleven in de schaduw maar hou er dan rekening mee dat hij minder snel zal groeien. 

Water
Zoals de meeste planten heeft de gatenplant niet graag natte voeten. Daar gaan de wortels van rotten. De grond mag wel licht vochtig blijven. Check altijd eerst met je vinger of de grond niet té vochtig is, voor je water geeft. 

Luchtvochtigheid
Raymond komt oorspronkelijk uit een warme en tropische jungle. Een hoge luchtvochtigheid is dus altijd een goed idee, haal die plantenspuit dus maar boven!

Monstera deliciosa blad met gaten

Stekken
Monstera’s zijn makkelijk te stekken. Je hebt hier minstens drie delen van de plant  voor nodig: een blad, een stengel en een luchtwortel. Zorg dat je snoei- of stekschaar proper is, en knip ongeveer 1 à 2 cm onder de luchtwortel. Je kan je stekje in water of sphagnum mos laten wortelen. 

Wat je nog moet weten

  • Helaas is de hele philodendron familie giftig voor mens en dier. Heb je kleine kindjes of nieuwsgierige viervoeters in huis? Zet je plant dan op een veilige hoogte of plaats.
  • Krullen de bladeren van je Monstera? Zijn het jonge bladeren? Geduld! Ze ontrollen traag. Zijn het volwassen bladeren? Dan is de luchtvochtigheid misschien niet hoog genoeg.
  • De bladeren krijgen pas gaten wanneer de plant volwassen is. De jonge blaadjes zien er dus nog helemaal anders uit. 

Nog geen Monstera Deliciosa in huis? Probeer dan zeker eens zelf te zaaien! Neem snel een kijkje in onze webshop of ga meteen aan de slag met onze stap-voor-stap video!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.