Hoe verzorg je de Coleus

Hoe verzorg je de Coleus

Barteline is by far de makkelijkste plant uit onze collectie. De siernetel kan je super makkelijk zaaien en vraagt ook niet veel verzorging. Een aanrader voor wie net begint of toch niet zo’n groene vingers heeft!

Heb je toch nog een beetje hulp nodig? We zetten de belangrijkste tips hier op een rijtje!

Siernetel in potje op de schouw

Licht
De siernetel kan je eigenlijk overal zetten. Het liefst heeft ze een lichte plaats en ook direct zonlicht is geen probleem. Zelfs in de schaduw kan ze overleven. Let wel, hoe lichter de standplaats hoe intenser haar blaadjes zullen kleuren! 

Water
Doordat de coleus veel licht wil, gaat de plant ook veel drinken. Afhankelijk van de standplaats mag je ze dus meermaals per week water geven. Zorg er wel voor dat er geen water in de pot blijft staan om wortelrot te vermijden. 

Luchtvochtigheid
Hou je plantenspuit maar klaar, want de siernetel heeft graag een hoge luchtvochtigheid. 

Coleus kiemplantje

Stekken
We zeiden het al: de siernetel is een kei gemakkelijke plant! Ook om te stekken! Wordt je plant te groot? Snoei de toppen en zet ze op water of rechtstreeks in aarde. Wortels groeien in no-time én de moederplant zal er voller van worden! 

Wat je nog moet weten

  • Laat je coleus haar blaadjes hangen? No worries! Barteline heeft wel graag een beetje drama. Gewoon water geven en ze is er zo weer bovenop! 
  • Je kan de siernetel ook gewoon buiten zetten, hou er wel rekening mee dat het geen winterharde plant is en dus zal bevriezen in de winter.

Trapje met kiemplantjes en serretje

Nog geen Coleus in huis? Probeer dan zeker eens zelf te zaaien! Neem snel een kijkje in onze webshop of ga meteen aan de slag met onze stap-voor-stap video!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.