Hoe verzorg je de Chamaedorea Elegans

Hoe verzorg je de Chamaedorea Elegans

Chamaedorea betekent zoveel als Klein (Chamae) Geschenk (Dorea), en is in de volksmond ook beter bekend als Mexicaanse Berg- of Dwergpalm. Het is een Mexicaanse palmsoort die niet al te groot wordt en is dus de ideale match als je een plant zoekt die voor eeuwig en altijd op je vensterbank mag blijven staan. 

Licht
Juan krijgt het liefst veel licht maar het Mexicaanse (of Belgische) zonlicht is iets teveel van het goede. Een raam aan de Noordkant is ideaal voor deze palm. Zet hem iets verder van het raam als de blaadjes geel worden, staat hij te donker gaat hij geen nieuwe bladeren maken.

Water
Geef regelmatig kleine beetjes water zodat de grond nooit uitdroogt, maar vermijd - zoals gewoonlijk - natte voeten. Je geeft beter regelmatig een klein scheutje water dan teveel in één keer. 

Luchtvochtigheid
Deze palm heeft geen hoge eisen, maar we raden toch aan om regelmatig je plantenspuit boven te halen. Sproeien helpt om stof van de bladeren te halen maar zal er ook voor zorgen dat er minder snel ongedierte op de plant komt.

Stekken
In tegenstelling tot veel andere planten kan je Juan niet stekken. Als je meerdere planten wil kan je ze wel zelf zaaien

Zaden van de mexicaanse bergpalm

Wat je nog moet weten

  • Oude bladeren zullen bruin worden en afsterven wanneer er een nieuw blad komt, dat is helemaal normaal!
  • Als jonge blaadjes bruine punten krijgen, heeft je plant waarschijnlijk teveel water gekregen
  • De Chamaedorea Elegans is vatbaar voor spint, regelmatig sproeien is dus de boodschap

Nog geen Chamaedorea Elegans in huis? Probeer dan zeker eens zelf te zaaien! Neem snel een kijkje in onze webshop of ga meteen aan de slag met onze stap-voor-stap video!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.