Hoe stek je de siernetel?

Hoe stek je de siernetel?

Helemaal zelf een Siernetel planten. Da’s al zot. Die siernetel dan ook nog eens stekken? Da’s kei zot. Eén van de leukste eigenschappen van de Siernetel (buiten supermakkelijk en mega pretty zijn), is dat hij heel makkelijk te stekken is. Zo hebben zo goed als alle plantlovers onder mijn vrienden al een stekje van mijn Siernetel gekregen. Maar hoe begin je daar nu juist aan?

coleus of siernetel kiemplantje, gegroeid uit kamerplant zaden

Wanneer kan ik beginnen stekken?

Zorg er natuurlijk eerst voor dat je plantje groot genoeg voor je er stukken af begint te knippen. Met een stevig plantje zoals je hier boven ziet, kan het perfect! 


Hoe begin ik eraan?
Je knipt er gewoon een stuk af. Liefst met een propere schaar. Dat stukje stop je in een glas met water. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen. Et voila! Met wat geluk groeien er al snel wortels aan je stekje.

Wanneer zet ik mijn stekje in potgrond?
Zodra de wortels ongeveer zo’n 10 cm lang zijn. Maar je kan gerust ook wat langer wachten. ‘t Is echt geen moeilijk plantje.

Is stekken wel goed voor mijn Siernetel?
Jup! Je Coleus gaat er zelfs voller van groeien. Waar je een stuk afknipt, vertakt de plant meestal. Zo krijg je een mooie, volle plant.

Zelf een Siernetel proberen zaaien? Check de webshop!


coleus of siernetel, zelf gezaaid met kamerplant zaden van Blad Steen Schaar

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.