Hoe overleven je kamerplanten de hitte?

Hoe overleven je kamerplanten de hitte?

Het wordt belachelijk warm. Naast veel ijsjes eten en genoeg gebruik maken van je ligstoel, raden we je ook aan om je kamerplanten in de gaten te houden. Tropische planten houden dan wel van warme temperaturen, je helpt ze toch best een handje wanneer de temperaturen hier stijgen.

Hou je huis koel
Logisch. Maar niet alleen wij hebben graag een koel huis. Planten (en zeker kiemplantjes) houden niet van een sterke schommeling in temperatuur. Dus sluit die gordijnen maar om de middagzon buiten te houden. En gooi ‘s nachts je ramen open. Hoe minder plotse temperatuurstijgingen, hoe beter. Let ook zeker op met airco’s. We LOVE it, maar onze groene vrienden houden niet van die golf aan koude, droge lucht. Kun je echt niet leven zonder? Probeer je planten dan uit de koude luchtstroom te zetten.

Plantenspuit in de aanslag

Vocht koelt de lucht in huis af. ‘t Is dus hét moment om heel regelmatig te sproeien met water. Je kan ook een potje water bij je planten zetten. Meer tips om de luchtvochtigheid droog te houden, vind je hier.

 


Water geven: ‘s morgens of ‘s avonds
Door de warmte verdampt het water veel sneller. Zo krijgen de wortels minder tijd om water op te nemen. Idealiter geef je dus op de koelere momenten van de dag je planten water. Hou de potgrond in de gaten, want bij deze temperaturen hebben je planten vaak meer water nodig. Stop je vinger een paar centimer in de potgrond om te checken of je best water bij geeft.

Zeg nee tegen direct zonlicht

De meeste planten houden sowieso niet van direct zonlicht. Maar bij deze warme temperaturen haal je best alle planten uit de felle middagzon.


Vergeet geen plantenvoeding
Je planten groeien als kool dankzij de extra uren zon in de zomer. Vergeet dus zeker niet je planten een energieboost te geven met plantenvoeding. Let op: kiemplantjes geef je best geen voeding. Je begint pas met voeding als je plant volwassen is. Meer tips over plantenvoeding, vind je hier.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.