Hoe doe je Alocasia knolletjes groeien?

Hoe doe je Alocasia knolletjes groeien?

Ga je één van je Alocasia planten verpotten? Check dan zeker de oude potgrond voor je die gaat weggooien! Want als je goed door de aarde zoekt, vind je misschien wel kleine knolletjes. Op die manier vermeerderen Alocasia’s zich, want uit die knolletjes groeien nieuwe plantjes. 

Oké, je hebt dan 37 knolletjes gevonden, maar wat nu? 

Als je knolletjes gevonden hebt, zie je dat ze vaak een lang hard steeltje hebben. Dat is de onderkant van de knol.

Je kan de knolletjes in potgrond planten, zorg dan voor een potje met losse potgrond. Maak een gaatje dat 2x zo diep is als het knolletje en plant het erin. Vul aan met aarde en druk zachtjes aan. Maak het potje goed vochtig en dek het af. 

Ik gebruik liever sphagnum mos om knolletjes in te laten kiemen. Maak het mos eerst goed nat maar knijp het wel nog even uit voor je het gaat gebruiken. Als het mos té nat is, gaat het vaak schimmelen. 

Leg het mos in een doorschijnend bakje en leg daarop de knolletjes. Dek daarna het bakje af zodat het mos vochtig blijft. 

Welke manier je ook kiest, zet je potjes daarna op een lichte en warme plaats waar de temperatuur niet te veel schommelt en check regelmatig of de potgrond of het mos nog vochtig genoeg is. 

En daarna is het wachten, afhankelijk van de tijd van het jaar kan het iets langer duren voor je knolletjes uitkomen. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.