Hoe creëer je een mooi planteninterieur?

Hoe creëer je een mooi planteninterieur?

 


Je koopt 1 plant en zet die op een plek in je huis. BAM. Ziet er meteen mooi uit. En stilletjes aan (of net heel snel) komen er steeds meer planten bij. En al snel lijkt je huis helemaal vol te staan. Je hebt geen ruimte meer voor die ene plant die je al heel lang wilt. En je interieur ziet er eigenlijk wat rommelig uit. 


No worries, ons motto is niet voor niets ‘er is altijd nog plaats voor een extra plant’. Zelfs in het kleine appartement van Tine staan zo’n 40 planten. WABLIEF? Jup! Met deze styling tips maak jij van je interieur een mooie urban jungle!

ficus lyrata in mand plantjes in verschillende potjes


Tip 1: Speel met plantenpotten

Kleuren, vormen, texturen, met potten kan je heel wat richtingen uit! Ga op zoek naar een stijl die volledig in je interieur past. Of maak je potten net de kleurrijke eyecatchers van je minimalistische interieur. Tijd voor een creabea momentje? Ga aan de slag met (macramé)touw of lint of zelfs gewoon verf! Je kan zelfs je eigen plantenhangers maken met wat stevig touw. Of ga je net voor een allegaartje aan potten? Want ook dat kan gewoon perfect!

trap met planten interieur met groene zetels, kaders met prenten en planten


Tip 2: Verschillende niveau’s

Het appartement van Tine is hét voorbeeld van hoe je planten op allerlei niveau’s kan verzamelen. Gebruik krukjes, tafeltjes, kasten, … En ga op zoek naar manieren om je planten niet enkel zomaar op de grond te zetten. Op die manier kan je meerdere planten op een kleine plek kwijt én kan je ze mooier etaleren. Gewoon een andere pot omkeren en er een plant op zetten already does the trick. Gebruik grote statement planten op de grond, laat hangplanten naar beneden groeien vanaf je kast of trap. Op die manier kan je veel planten in je interieur kwijt, zonder dat je het gevoel krijgt dat je nergens meer ruimte hebt. 


Tip 3: Stek- en zaaiplek

Zaaien en stekken is UITERAARD superleuk, maar ziet er soms een klein beetje rommelig uit. Ga op zoek naar manieren om je projectjes er wat leuker uit te laten zien. Mooie stolpen voor je zaaiprojecten, glazen buisjes om je planten te stekken, of zwier alles in een mooie kast. In een kast kan je loco gaan met een heleboel spullen, tenzij je planten er allemaal dood in liggen ziet het er altijd opgeruimd uit.


Tip 4: Gebruik planten om dingen te verstoppen

Zijn er een aantal dingen niet super afgewerkt in je woonkamer? Hangen er heel wat draden in je slaapkamer? Zijn de plinten bij je keuken niet zo mooi gezet? Is er wat verf van je muur afgebladerd? Planten fixen alles! Nu ja, ze fixen je verf niet. Maar zet er een plant voor et voilà, foutjes zijn zo verstopt!

stolp met kiemplantjes

Tip 5: Je plant als centerpiece

Want waarom zou je zelfgezaaide baby niet de show mogen stelen in je interieur? Zet je groene vriend in het midden van de eettafel of op je salontafel. Met wat basic plant parenting skills hou je een plant daar langer mooi dan een boeket bloemen.


Tip 6: Oneven nummers.

Visueel geldt altijd deze regel: groepeer je planten in oneven nummers. 2 planten zien er geforceerd uit, 3 voelen wat meer random aan. Wissel je daarbij nog af in grootte, dan oogt het geheel helemaal mooier. Wil je de planten die in grotere groepen staan wat meer laten poppen? Varieer dan in kleur en textuur. Zo heb je niet zomaar een grote zee aan groen. 

trap met planten en kast

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.