Het verschil tussen de Strelitzia Nicolai en Reginae

Het verschil tussen de Strelitzia Nicolai en Reginae

Wie ons al langer volgt weet ongetwijfeld dat de Strelitzia Nicolai één van onze favoriete planten én zaadsoorten is. Sinds kort hebben we dan ook de zaadjes van de Strelitzia Reginae aan onze collectie toegevoegd. De zaadjes lijken sprekend op elkaar, maar wat is nu juist het verschil tussen deze paradijsvogelplanten? 

We zetten de verschillen hier op een rijtje:

Bloemen
De Reginae maakt oranje bloemen, de Nicolai grote witte. Je moet voor beide planten wel veel geduld hebben voor je kan genieten van de bloemen. Het duurt zo’n 7 à 8 jaar voor de Reginae zijn mooie oranje bloemen maakt, de Nicolai bloeit pas wanneer hij zo’n 8 m hoog is.

Wanneer je Stelitzia Nicolai in huis hebt staan is de kans dus héél klein dat er ooit bloemen op zullen komen. Tenzij je in een serre woont natuurlijk…

strelitzia reginae bloemen

Bladeren
Een ander algemeen verschil is de grootte van de bladeren. De Reginae heeft groengrijze bladeren die iets kleiner zijn. De bladeren van de Nicolai zijn groen en groter, vergelijkbaar met de bladeren van een bananenplant.  

strelitzia nicolai in een serre

Verder zijn er niet veel verschillen. De zaadjes van beide soorten hebben dezelfde schattige oranje pluisjes en zaai je ook op dezelfde manier. Test ze dus zeker alle twee uit en ontdek zelf het verschil tussen de twee soorten ;) 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.