Hacks om je plantenroutine in 2023 te verbeteren

Hacks om je plantenroutine in 2023 te verbeteren

Meer sporten, elke dag gezond koken, minder alcohol drinken, … Wij gaan voor een leuker goed voornemen: tijd om die plantenroutine te verbeteren! Als je veel planten in huis hebt, is het soms een hele klus om ze allemaal te verzorgen. Met deze hacks hou jij alvast je planten makkelijk happy.


Regenwater

Ineens ook een budgettip! In regenwater zitten veel minder chemicaliën om het water drinkbaar te maken. En daar houden je planten van. In kraantjeswater zitten chloorresten die zich kunnen opstapelen in de potgrond. Heb je een regenton buiten? Ideaal, die is dus niet enkel voor je buitenplanten. Geen regenton? Zet gewoon een emmer buiten. Het water uit de emmer kan je zo gebruiken voor je planten.


Pottenknijper

Sommigen gebruiken een stokje om in de potgrond van de plant te prikken. Dat helpt tegen potgrond die erg samengedrukt zit, zo krijg je meer lucht in de potgrond en bij de wortels. Perfect tegen wortelrot. Maar met een stokje loop je kans om de wortels van je plant te beschadigen. Hoe pak je het beter aan? Neem je plant in de kweekpot even vast, voor je hem water geeft. En knijp er een paar keer goed in.


Potje water

Heb je geen luchtbevochtiger, of heb je maar een kleintje dat niet bij al je planten raakt? Zet een potje water op je verwarming of hang er een natte handdoek over. Dat is zeker geen vervanging voor een luchtbevochtiger, maar zo maak je de lucht in huis toch al iets vochtiger. Heb je de was gedaan? Zet je droogkast uit en hang de was op een rek om te drogen bij je planten. Hoppaa, weer geld uitgespaard!


Kookwater

Lekker pasta’tje gekookt? Of eieren, groenten, … Laat het water afkoelen en gebruik het voor je planten. Het zit vol goede voedingsstoffen voor je planten! En je spaart er weer water mee uit. Trouwens, de overschot van je koffie, het koffiedik, is ook een goede natuurlijke voedingsstof. En ook haar (van mens en dier) bevat goede stoffen voor je planten. De Dieffenbachia en Philodendron zijn er dol op. Zorg er wel voor dat er zeker geen productresten in het haar zitten zoals shampoo of gel.


Afstoffen

Stof de bladeren van je planten af. Dat kan een hele taak zijn als je veel planten hebt, maar het maakt ze echt happy. Door opgehoopt stof kan er niet altijd voldoende zonlicht bij de bladeren. En te veel stof trekt ook ongedierte aan. Terwijl je afstoft, kan je je plant ook even een klein stukje draaien. Zo groeit hij mooi vol in alle richtingen.


Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.