De leukste plantenboeken

De leukste plantenboeken

Het internet staat vol tips en tricks over hoe je jouw Urban Jungle het best kan verzorgen. Boeken zijn misschien wel oldschool, maar geven je alle juiste veel info én staan mooi in je interieur! Aanraders om te lezen of om gewoon op je salontafel te leggen (jup, guilty!), vind je hieronder.

Het Plantenlab (Judith Baehner)
Dit boek was één van de eerste plantenboeken in mijn collectie. Ik had al heel lang verschillende plantjes in huis, maar kende geen namen. Dus begreep ik natuurlijk niet écht wat mijn groene vrienden nodig hadden. Tijdens de eerste lockdown vorig jaar, wou ik mijn kennis toch wat bijschaven en viel mijn oog op Het Plantenlab. Een ideaal beginnersboek met beknopte informatie over verschillende soorten plantjes. Het staat verder bomvol met tips & tricks voor verzorging en stekken én toffe DIY’s. 

boek het plantenlab

De kleine gids voor kamerplanten (Emma Sibley)
Hoeveel water heeft de Strelitzia nodig? Waar zet ik mijn Monstera best? En hoe verzorg ik mijn Hoya Bella? Dit boek geeft een kort overzicht van de algemene verzorging van de meest populaire plantensoorten. Leuk boekje, maar de informatie is vrij beperkt.,

de kleine gids voor kamerplanten

Hippe Huisplanten (Lauren Camilleri & Sophiea Kaplan)
Don’t judge a book by it’s cover, maar ik was wel meteen verkocht toen ik hem zag. 

En ook de inhoud is niet mis! Het boek helpt je bij de aankoop van planten, luchtvochtigheid in huis en verzorging van planten in het algemeen. Daarnaast vind je er info in over de plantensoorten met meer gedetailleerde info over de verzorging. 

Het boek is mooi vormgegeven met prachtige foto’s van planten én interieurs. Als kers op de taart komen er ook enkele ‘plantenmensen’ aan het woord. 

Boek Hippe kamerplanten

Stek je plant (Mama Botanica)
Wil je alles leren over stekken? Dan is dit jouw go-to boek! Mama Botanica geeft je per plantensoort heel wat info mee over hoe je het beste te werk gaat. En no worries: ze begint vanaf de basis met een van de eerste hoofdstukken: hoe krijg je groene vingers?

Natuurlijk vertelt ze ook heel wat over zichzelf en hoe haar plantengekte begon. Maar verder doorheen het boek vind je ook stekportretten van heel wat boeiende plantenmensen. Een heel fijn boek om door te bladeren dankzij de speelse vormgeving vergezeld door sterke fotografie. 

boek stek je plant van mamabotanica tussen stekjes op tafel

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.