6 redenen waarom mijn plant gele blaadjes krijgt

6 redenen waarom mijn plant gele blaadjes krijgt

Pittig balen: je perfect mooie plant krijgt plots een geel blad. WHYY??? No stress, we helpen je op zoek gaan naar de oorzaak!


Een geel blad kan vanalles betekeken: te veel water, te weinig, te weinig voedingsstoffen, temperatuur die te hard schommelt, … En ook de soort plant speelt hier natuurlijk een rol. Laat ons even de symptomen checken:


1. Gele blaadjes + naar binnen krullen + hangen / knapperige bladeren

Is de potgrond helemaal droog? Vallen de onderste, oudere bladeren af? Vul dan snel je gieter, want deze plant heeft water nodig!


2. Gele blaadjes + gaan over in groen + of in fel geel

De potgrond van je plant is vast erg vochtig. MIsschien zie je zelfs wat rouwvliegjes. Als je al iets langer met dit probleem zit, is de stam van je plant misschien zelfs wat zwart geworden. Dat wil zeggen dat je je plant te veel water gegeven hebt. De oplossing? Langer wachten met water geven. Is je probleem nogal acuut? Dan kan je de plant verpotten en zo alle natte potgrond weghalen.

3. Onregelmatig gele blaadjes + soms vervormingen van het blad

Dit kan 2 dingen betekenen. Check je plant even op ongedierte. Zie je echt geen beestjes? Dan komt je plant waarschijnlijk voedingsstoffen te kort. Je kan je plant verpotten, zodat hij die stoffen uit de nieuwe potgrond kan halen. Of je kan je plant elke maand voedingsstoffen geven.

plant met geel blad

4. De hele plant wordt geel + laat evenueel bladeren vallen

Jouw probleem is waarschijnlijk de temperatuur. Het is ofwel te koud of te warm voor je plant. Meestal kleurt je plant dan iets bleker of wit/geel. Vind je niet meteen een probleem in de buurt zoals een verwarming of een open raam, dan krijgt je plant misschien te weinig voedingsstoffen. Dat kan je oplossen door je plant te verpotten of wat voeding te geven.

5. De hele plant wordt semi geel + laat geen bladeren vallen

Staat je plant in een relatief kleine pot? Dan is het tijd om de wortels wat meer ruimte te geven en te verpotten. Of je plant begint een tekort te krijgen aan voedingsstoffen. Ook dat kan je verhelpen door te verpotten of door wat voeding te geven.

6. Enkel oudere bladeren worden geel

Dan heb je absoluut geen probleem. Het is heel normaal als oudere bladeren geen worden en uitvallen. No need to worry!Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.